Restaurant Liskoel De 0541-680253 openingstijden & menukaart
Wat heeft ons restaurant te bieden:
• Romantische ambiance voor 55 personen.
• Luxe tuinterras voor 60 personen.
• Zeer ruime parkeerplaats.
• De chefkok is tevens ook de eigenaar.
• Kwaliteit staat bij ons voorop.
• Dinerbonnen (altijd en goed en leuk cadeau)
• Wij zijn gespecialiseerd in kleine en intieme diners.
• Á la carte
• Tapas menu voor groepen
• Gezellig haardvuur
• Appelgebak met echte slagroom uit eigen keuken.
• Kleine kaart van 12.00 - 15.00 uur op zondag.
• Boerenkoolmaaltijden
• Stampot buffetten vanaf 30 personen.
• Seizoen gebonden extra menukaart o.a. wild, asperges en vis
Historie:
Ooit was er de Lisberg, deze werd afgegraven voor zilverzand, waardoor een kuil ontstond. De naam veranderde in Liskoel, Lis is de Latijnse betekenis voor zilverzand.Geert Nijmeijer (Holtgeert) timmerman van beroep en getrouwd met Sien Geerligs. Ze kochten de grond aan en wilden er gaan wonen.Van de gemeente Tubbergen moest het passen in het landschap en moest het iets van een openbare gelegenheid worden. Van boer Schutte uit Vasse werd een boerderij schuur gekocht met als bedoeling het te herbouwen aan de Hooidijk en als uitspanning-cafe-woonhuis te gebruiken.
De schuur werd gesloopt. De eikengebinten en planken werden zorgvuldig genummerd en opgeslagen bij Schutte, om later weer te kunnen gebruiken. Een dag voor de herbouw zou beginnen, sloeg de bliksem toe, waardoor een gedeelte verbrande. Met een flinke tegenslag en weinig geld, begon Geert aan de wederopbouw. Alles wat enigszins van hout gemaakt kon worden, weer zelfgemaakt, zelfs lampen en terrasstoelen.
In 1953 was uitspanning de Liskoel een feit en opende haar deuren voor publiek. 1 november 1978 neemt de zoon Ben Nijmeijer en zijn vrouw Louise de zaak over. Hij als chefkok en zij als gastvrouw. Na vele verbouwingen en veranderingen, is het restaurant geworden zoals zij het graag wilden.Stijlvol karakteristiek, romantisch met gastvrijheid, kwaliteit en service hoog in het vaandel.